(ВІДЕО) Ветеран Держприкордонслужби Дмитро Троцько взяв участь у спортивних змаганнях «BESTRONG GAMES» та «Сильні України»

НАЗАД
30 серпня 2024 15:11

24 серпня, у селі Сокільники, що на околиці Львова, відбулися всеукраїнські адаптивні змагання серед ветеранів війни «BESTRONG GAMES», організовані на знак поваги та шани до заслуг і відваги українських захисників, і приурочені до 33-річчя Незалежності України.

На «BESTRONG GAMES» з’їхалися ветерани війни з усієї України: були представлені Київ, Львів, Харків, Суми, Одеса, Дніпро, Донецьк, Ковель.

115 ветеранів змагалися у 17 видах спортивних вправ: адаптивний бокс, пауерліфтинг, жим штанги лежачи, жим двох гирь сидячи, ривок гирі однією рукою (24 кг), стрільба з лука, настільний теніс, веслування на тренажері, підйом штанги на біцепс двома та однією рукою, армреслінг (стоячи та сидячи), армліфтинг та ін.

Наступного дня, вже в Рівному, відбувся завершальний етап другого туру всеукраїнських змагань серед ветеранів та військовослужбовців «Сильні України». Приблизно двісті учасників з усієї України змагалися у веслуванні на тренажері, жимі лежачи, їзді на аеробайках та у ривку гирі.

Найкращі атлети у кожній вправі отримали цінні подарунки, а також можливість інтегруватися в паралімпійський спорт.

Участь в обох змаганнях взяв ветеран Державної прикордонної служби України штаб-сержант Дмитро Троцько, військовий лікар-фельдшер, який під час виконання бойових завдань у Луганській області врятував багато поранених, яких евакуйовував з поля бою. Після його рук не було жодного загиблого. Сам він втратив ногу під час мінометного обстрілу і залишився живим, завдячуючи вмілим діям своїх побратимів, яким він покроково говорив, що й як робити.

«Не зважаючи, що я втратив ногу, системно веду активний спосіб життя і спорт допоміг мені знайти однодумців. Ми, які під час захисту й оборони України отримали різні ступені поранення, збираємося, спілкуємося, займаємося спортом – цей весь колектив нам потрібний. Найважчого немає нічого, все найважче було позаду», - розповідає Дмитро.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси